Baskerville — to wysokiej jakości mokra karma dla kotów wyprodukowana w Niemczech. Specjalnie opracowana receptura sprawia, że te konserwy są doskonale zbilansowanym żywieniem dla Twojego futrzanego pupila. Mogą one być stosowane zarówno jako żywienie na co dzień, jak i uzupełnienie suchej karmy Baskerville
Mięso z kaczki dostarcza organizmowi kota witamin E, D, miedzi, ryboflawiny, fosforu, kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Indyk jest mięsem dietetycznym i zawiera witaminę A, żelazo i taurynę. Wszystkie te przydatne substancje wzmacniają kości, zęby i pazury, poprawiają układ odpornościowy i sercowo-naczyniowy, pomagają przyspieszyć metabolizm w organizmie i poprawiają ogólne zdrowie układu rozrodczego.
Podroby mięsne zawierają również wiele przydatnych witamin, makro- i mikroelementów. Jednocześnie mają niską zawartość tłuszczów i węglowodanów, co sprawia, że skład konserw jest naprawdę zrównoważony.
W przypadku karmienia gotową karmą lub mieszanką potrzebne jest dodatkowe źródło witamin i minerałów. Karma mokra Baskerville zawiera suplementy, które dostarczają kotom domowym niezbędnej porcji przydatnych substancji. Utrzymują one równowagę wodną, korzystnie wpływają na układ nerwowy i zdolność samoregeneracji.
Odpowiednio przygotowany bulion i świeże mięso mają naturalny smak i atrakcyjny aromat, który spodoba się Twojemu futrzanemu przyjacielowi.
Naturalność
Konserwy nie zawierają aromatów, wzmacniaczy smaku i barwników. Zawierają wyłącznie wysokiej jakości mięso drobiowe i świeże podroby.
Energia
Baskerville Kaczka i indyk posiada wysoką wartość energetyczną dzięki zawartości wysokiej jakości białka. Ma to pozytywny wpływ na aktywność Twojego czworonożnego przyjaciela. Będzie on wesoły, ruchliwy i co najważniejsze — zdrowy.
Piękno
Niezbędna ilość składników odżywczych przyczynia się do poprawy kondycji skóry, wzrostu i wspaniałego blasku sierści.
Wskazówki dotyczące karmienia:
Przechowywanie:
Mokrą karmę należy przechowywać w suchym, ciemnym miejscu. Otwartą puszkę przechowywaj w lodówce w temperaturze od 2 do 7°C, ale nie dłużej niż 12 godzin.
Składniki analityczne
Białko surowe, % | 10,5 |
Tłuszcz surowy, % | 6,2 |
Popiół surowy, % | 2,2 |
Włókno surowe, % | 0,3 |
Wilgotność (%) | 78 |
Składniki
Indyk | 15% |
Mięso z kaczki | 15% |
Podroby mięsne | 40% |
Bulion | 29% |
Minerały | 1% |
Dodatki dietetyczne
Witamina D3 (IU/kg) | 200 |
Witamina E (mg/kg) | 20 |
Witamina В1 (mg/kg) | 10 |
Witamina В2 (mg/kg) | 6 |
Witamina В6 (mg/kg) | 2 |
Witamina В12 (µg/kg) | 75 |
Kwas nikotynowy (mg/kg) | 15 |
Kwas pantotenowy (mg/kg) | 9 |
Biotyna (µg/kg) | 300 |
Chlorek choliny (mg/kg) | 1200 |
Cynk (mg/kg) | 25 |
Mangan (mg/kg) | 1,4 |
Jod (mg/kg) | 0,75 |
Kwas foliowy (mg/kg) | 0,35 |
Tauryna (mg/kg) | 1500 |
Miedź (mg/kg) | 1 |
Dawkowanie
Zobacz także