Karma holistyczna — to nowa generacja karmy dla kotów klasy super premium. Wszystkie linie karm Baskerville charakteryzują się zbilansowanym składem wysokiej jakości. Unikalna receptura konserwy klasy holistycznej została opracowana przez najlepszych ekspertów w dziedzinie żywienia zwierząt domowych. Przy produkcji konserw stosowana jest technologia minimalnej obróbki cieplnej. Neutralizuje ona szkodliwe bakterie, zachowując wszystkie użyteczne właściwości składników.
Cielęcina i podroby mięsne zawierają białko, żelazo, witaminy z grupy A, B, E, kolagen, enzym beta-alaninę, kwas oleinowy, taurynę, selen i wiele innych przydatnych dla zdrowia kota makro- i mikroelementów. Przyczyniają się one do poprawy odporności, wzmocnienia kości, normalizacji pracy ośrodkowego układu nerwowego, aktywacji metabolizmu i utrzymania prawidłowej masy ciała kota.
Łosoś i podroby rybne są przydatne dla dobrego samopoczucia i aktywności mózgu zwierzęcia. Nasycają organizm kwasami tłuszczowymi omega-3, fosforem, magnezem, łatwo przyswajalnym białkiem i witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach.
Pasternak i zielenina — to są cenne źródła przeciwutleniaczy, witamin i minerałów, które normalizują krążenie krwi i usprawniają procesy trawienne w organizmie Twojego kota.
Karma klasy Holistic
Karma klasy holistycznej nie zawiera konserwantów i syntetycznych dodatków: aromatów, wzmacniaczy smaku, barwników. Konserwy Baskerville mają atrakcyjny aromat i smak naturalnego mięsa.
Zdrowie
Konserwy zawierają źródła witamin B, E, cynku, biotyny, jodu i innych cennych mikroelementów, które utrzymują zdrowie Twojego czworonożnego przyjaciela na wysokim poziomie.
Energia
Równowaga składników odżywczych w konserwach Baskerville zapewnia Twojemu ogoniastemu pupilowi energię na cały dzień.
Piękno
Naturalne składniki pozytywnie wpływają na skórę. Poprawiają kondycję sierści zwierzęcia, nadając jej zdrowy połysk. Olej lniany, który jest zawarty w karmie, jest bardzo przydatny dla kotów z problematyczną skórą.
Wskazówki dotyczące karmienia:
Przechowywanie:
Konserwy należy przechowywać w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze od 14 do 18°C. Otwartą puszkę można przechowywać w lodówce w normalnej temperaturze 2-7 stopni, ale nie dłużej niż 12 godzin.
Składniki analityczne
Białko surowe, % | 10,7 |
Tłuszcz surowy, % | 6,8 |
Popiół surowy, % | 2,4 |
Wapń, % | 0,35 |
Włókno surowe, % | 0,4 |
Wilgotność (%) | 79 |
Fosfor, % | 0,33 |
Składniki
Cielęcina | 20% |
Podroby mięsne | 38% |
Łosoś | 10% |
Rzeżucha | 0,1% |
Bulion | 28,7% |
Pasternak | 2% |
Olej lniany | 0,2% |
Minerały | 1% |
Dodatki dietetyczne
Witamina D3 (IU/kg) | 200 |
Witamina E (mg/kg) | 20 |
Witamina В1 (mg/kg) | 10 |
Witamina В2 (mg/kg) | 6 |
Witamina В6 (mg/kg) | 2 |
Witamina В12 (µg/kg) | 75 |
Kwas nikotynowy (mg/kg) | 15 |
Kwas pantotenowy (mg/kg) | 9 |
Biotyna (µg/kg) | 300 |
Chlorek choliny (mg/kg) | 1200 |
Cynk (mg/kg) | 25 |
Mangan (mg/kg) | 1,4 |
Jod (mg/kg) | 0,75 |
Kwas foliowy (mg/kg) | 0,35 |
Tauryna (mg/kg) | 1500 |
Dawkowanie
Zobacz także